Obiective turistice- Romania

hartaRomania intotdeauna se va remarca  prin complexitatea obiectivelor turistice, fie ca ne raportam la zonele montane, fie la zonele din apropierea marii sau pur si simplu asupra oraselor importante de pe teritoriul romanesc.

Brasov, Piata Sfatului

Piața Sfatului era, în Evul Mediu, locul în care în Brasov se organizau targuri atât pentru negustorii sasi și maghiari cât și pentru cei veniți din Romania.Piața Sfatului este probabil cel mai cunoscut și vizitat loc al Brașovului, unde sunt organizate diverse evenimente cultural artistice.

piata-sfatului1

Cazinoul din Constanta

Cazinoul din Constanța este o clădire istorică din municipiul Constanta. Este una dintre cele mai reprezentative simboluri ale orașului, fiind construit în anul 1909 și inaugurat în luna august a anului 1910. Se află pe faleza din Constanta, pe Bulevardul Regina Elisabeta.

În iarna anului 1891, o furtună dezlănțuită a distrus o parte din acoperiș, dar și un perete al fațadei, reliefând instabilitatea construcției. Expertizele au propus, și consiliul comunal a aprobat la 29 ianuarie 1892 demolarea construcției. Lucrări de restaurare și modernizare ale Cazinoului au fost efectuate în anul 1934.

DSC_6053

12318418_1141795195861337_2140569293_o

Palatul Baroc- Timisoara

Palatul Vechii Prefecturi, denumit și „Palatul Baroc”, reprezintă unul dintre cele mai valoroase monumente istorice ale Timișoarei. Caracteristicile construcției au favorizat alegerea sa pentru funcțiunea de muzeu de artă, spațiile oferite de cladire putând fi adaptate cu minime modificări cerințelor de expunere ale muzeografiei contemporane.

Palatul-Baroc-din-Timisoara-20110217143431.jpg

Palatul Mogosoaia

Palatul Mogoșoaia este o clădire istorică din localitatea Mogosoaia, judetul Ilfov, Romania, aflată la circa 15 km de centrul orașului Bucuresti. Complexul conține clădirea propriu-zisă, curtea acestuia cu turnul de veghe, cuhnia (bucătăria), casa de oaspeți, ghețăria și cavoul familiei Bibescu, precum și biserica „Sfântul Gheorghe” aflată lângă zidurile curții. Palatul poartă numele văduvei boierului Mogoș care deținea pământul pe care a fost construit.

Palatul Mogoșoaia a fost în posesia familiei Brâncoveanu timp de aproximativ 119 de ani, trecând apoi în proprietatea familiei Bibescu.

dsc_0435-1024x768.jpg

Palatul-Mogosoaia.jpg

Cu siguranta lista acestor obiective poate continua, iar clipul video de mai jos va poate ajuta in descoperirea altor locuri care pot concura cu cele prezentate anterior.

 

Informatii preluate de pe site-urile;

https://ro.wikipedia.org/wiki/Pia%C8%9Ba_Sfatului_din_Bra%C8%99ov

https://ro.wikipedia.org/wiki/Cazinoul_din_Constan%C8%9Ba

https://ro.wikipedia.org/wiki/Palatul_baroc_din_Timi%C8%99oara

https://ro.wikipedia.org/wiki/Palatul_Mogo%C8%99oaia

 

 

Lasă un comentariu